Atentie Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai buna experienta pentruutilizator. Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. OK

​Cum alegem geanta potrivita din piele naturala?

Decembrie 16, 2019
de catre Editor karine

O geanta din piele naturala este o investitie in calitate pe termen lung si de aceea trebuie aleasa cu grija, pentru ca un model care ne dezavantajeaza influenteaza intr-un mod neplacut si tinuta pe care o alegi la momentul respectiv.

Atunci cand doresti sa iti cumperi o geanta noua, e nevoie sa tii cont de forma si dimensiunile acesteia, apoi te poti gandi si la culoarea sau la finisajul pielii naturale. Pentru a te ajuta in alegerea gentii din piele potrivite, am alcatuit un mic ghid despre modelele care se potrivesc fiecarei siluete in parte.

Pentru femeile cu statura mica

Daca esti mica de inaltime si ai silueta petite, o geanta de mari dimensiuni nu va face decat sa domine forma corpului si sa dezavantajeze orice tinuta pe care o porti. Alege o geanta din piele naturala de dimensiune mica sau medie, care sa nu aiba curea de umar lunga. O curea de umar lunga atrage privirile in partea de jos a siluetei, facand-o sa para mai mica. De asemenea, gentile late prezinta acelasi dezavantaj pentru siluetele mici. Alege modele de genti din piele naturala mai inalte si inguste, pentru a oferi trunchiului un aspect alungit.

Pentru femeile cu statura inalta

Alege modele de genti care sa nu aiba structura rigida si format drept. Opteaza pentru modele de genti din piele naturala moale, care sa ia forma corpului si cu bretelele de umar lungi. O geanta prea mare, prea lata, prea mica sau care are curelele de umar foarte scurte nu avantajeaza acest tip de statura.

Pentru femeile cu silueta curvy

Si in acest caz evita gentile de mici dimensiuni. Nu alege insa nici genti foarte mari, cu format rotund si cu structura moale, pentru ca in momentul in care vei pune in ele lucrurile de care aveti nevoie, geanta va avea un aspect umflat, inestetic, atragand atentia si mai mult asupra soldurilor si coapselor. In schimb, alege o geanta din piele naturala cu structura rigida, de dimensiune medie si cu forme drepte.

Pentru femeile cu silueta tip para
Daca greutatea corpului este distribuita in mod inegal in partea de jos a corpului, evita gentile cu structura moale, cu barete la nivelul soldurilor. Alege o geanta din piele naturala cu structura rigida, pe care sa o portii deasupra soldurilor.

Pentru femeile cu silueta tip mar
Pentru siluetele tip mar, gentile de mici dimensiuni si cu barete scurte dezavantajeaza formele generoase din partea superioara a corpului. Creeaza un echilibru cu un model de geanta din piele naturala lata, cu design structurat, pe care sa o porti la nivelul soldurilor sau mai jos pentru a atrage atentia de la partea de sus a corpului.

Pentru femeile cu silueta tip clepsidra

Alege modele de genti din piele naturala pe care le poti purta la nivelul taliei sau mai jos de solduri. Poti opta pentru o geanta de dimensiune medie, cu structura moale, o geanta din piele naturala tote sau o geanta din piele naturala model crossbody.

Pentru femeile cu silueta dreptunghiulara
Daca umerii, talia si soldurile au aceleasi dimensiuni, ai nevoie de un model de geanta care sa creeze ideea de forme. Evita gentile pe care le porti la nivelul soldurilor si orienteaza-te catre gentile din piele naturala ce pot fi purtate pe umar, la nivelul taliei.

Si inca un amanunt! Poate vrei sa tii cont si de anotimp atunci cand vrei sa cumperi o geanta din piele naturala. Gentile din piele naturala mai usoare, in culori mai deschise se potrivesc anotimpurilor calduroase, in timp ce gentile din piele naturala mai mari si mai grele, in culori inchise, puternice merg bine cu anotimpurile reci.

Dar daca bugetul iti permite sa iti cumperi o singura geanta din piele naturala pe care sa o porti tot anul? Alege o geanta lejera, din piele moale sau structura semirigida, pe care sa o asortezi la tinute office, dar si casual si evita modelele in culori deschise si prea puternice.