Atentie Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai buna experienta pentruutilizator. Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. OK

Asortarea culorilor. Asortam geanta cu pantofii?

Septembrie 22, 2017
de catre Editor karine

De nenumarate ori suntem puse in situatia in care ne intrebam cum ne asortam geanta cu incaltamintea iar raspunsul este foarte clar: NU. Geanta nu trebuie neaparat sa se asorteze cu pantofii. Mai mult, atunci cand incercam sa le asortam, pierdem nenumarate oportunitati sa fim frumoase, sa fim "altfel", sa fim chic. Adica iti cumperi o geanta deosebita, de calitate si trebuie sa o porti doar alaturi de o perche de pantofi? Nu e pacat? Nu este o risipa de bani? Nu este o risipa de creativitate? Eu zic ca da.

Asortarea culorilor in vestimentatie este o abilitate care se poate deprinde rapid. Indiferent ca vorbim despre asortarea hainelor cu geanta, cu incaltamintea, sau in cazul in care trebuie sa facem combinatii de culori pentru un outfit, trebuie sa pornim de la cateva pricipii de baza:

1. In primul rand trebuie sa cunosti culorile complementare folosind cercul cromatic (roata culorilor).In esenta, culorile complementare sunt culorile opuse cum ar fi alb si negru. Tot asa, fiecare culoare are opusul ei in cercul cromatic, dispusa simetric fata de centrul cercului. De exemplu rosu inchis are culoare complementara albastru inchis. Adica daca porti o pereche de jeansi cu tricou sau daca porti un costum clasic asorteaza-le cu un plic rosu sau roz.

2.In al doilea rand pastreaza familia de culori si exprima-ti personalitatea prin culori calde, culori reci sau culori neutre. Culorile calde sunt formate din nuante de rosu si galben si exprima vitalitate, energie, optimism. Culorile reci sunt formate din nuante de albastru si verde, sunt culori naturale, impersonale, cu efect calmant. Culorile neutre sunt formate din nuante de alb, negru si maro si sunt mai subtile, sofisticate, pentru tinute elegante, office. De exemplu daca porti niste pantofi in culori florale alege o geanta cu o culoare indrazneata sau daca porti o rochie printata in alb/negru asorteaz-o cu o geanta culoarea bej, bej deschis sau roz impreuna cu o pereche de pantofi intr-o singurta nuanta neutra.

3.Folosete diverse tonuri ale aceleiasi culori pentru a avea o potrivire monocromatica. Adica stabilesti o culoare de baza, de preferat o culoare care se potriveste cu tenul, parul sau ochii tai, si apoi adaugi la aceasta culoare de baza alb pentru a obtine nuate mai deschise sau negru pentru a obtine nuante mai inchise. Desi uneori plictisitoare, utilizarea diverselor tonuri ale aceleiasi culori poate sta la baza unei tinute usor de asortat, cu stil, pe care sa o porti in zilele in care te relaxezi, esti mai "lenesa" si porti mai putine elemente vestimentare cu texturi diferite de material. Un mare avantaj al acestor tinute este faptul ca te fac sa pari mai inalta si mai slaba.

4.Alb si negru este o combinatie clasica fara cusur. Aici vorbim in general de tonuri neutre(gri, navy, taupe, crem, bej, auriu, argintiu) care sunt foarte usor de asortat si oricum le-ai combina nu ai cum sa dai gres. In general, daca vrei ca geanta sa se portiveasca cu orice outfit atunci alege culoarea negru, maro, taupe, culori metalice sau diverse tonuri de alb, crem, bej. De exemplu pentru o noapte de neuitat asorteaza un plic auriu cu o rochie lunga neagra. Mai mult, aceste culori neutre, in special geanta culoarea crem, culoarea bej alaturi de negru, sunt ideale pentru o tinuta office.

Nu in ultimul rand este foarte important de stiut ca geanta pe care o porti iti reflecta stilul de viata, personalitatea, este o investitie in tine, in imaginea ta, iar achizitia unei genti trbeuie sa fie o sursa de bucurie si frumusete. Deci cumpara doar genti de calitate care sa merite banii si sa te tina multe sezoane.

Geanta piele naturala karine